KrM 40/80 2 - Klänning

KrM40Y80_2.jpg

Titel

KrM 40/80 2 - Klänning

Museikod

KrM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

40/80

Littera / subnummer

2

Tillkomsttid start

1940

Tillkomsttid slut

1950

Beskrivning

Klänning av konstfiber: vitt arabesk-mönster tryckt på mörkblå botten. Klänningen slutar en bit nedanför knäet, har lång ärm cho påsydd liten vit krage. Avskuren i midjan, har ganska rak kjol.
Klänningslivet framsida är något draperat. Framstyckena är lagda omlott på snedden, detta ger en hög V-formad halsringning med en tryckknapp. Mitt fram är tyget rynkat i midjan. Axlarna har längs axelsömmen ett smalt smockparti. Bakstycket är rynkat i midjesömmen. Den vita nedvikta kragen av crepe georgette har spetsig snibb.
Rymlig ärm med ett par minimala veck uppe vid axeln, rynkad vid manschetten som knäpps med tre tryckknappar, litet sprund.
Fyra kjolvåder, den mittersta framvåden har fem veck nedsydda till höfthöjd. Bakvåden har två insnitt från midjan till stussen. I vänster sidosöm, i midjan, ett ca 190 mm långt blixtlås med lång kläpp. I sidorna en trådhälla för skärp, som ev. funnits till klänningen.

Nästan samma modell som KrM40/80:1.

Gåva genom herr Holm, KFUM Kristianstad.

Sakord

Klänning

Klassifikation 1

Dräkt

Klassifikation 2

Klänningar

Negativnummer

KrM40Y80_2

Material 1

Konstfiber

Material 2

Viskos

Teknik 1

Vävt

Teknik 2

Sytt

Källhänvisning

“KrM 40/80 2 - Klänning,” Regionmuseet Skåne, hämtad 20 juni 2021, https://samlingar.regionmuseet.se/items/show/24238.

Personrelationer

Kommentarer

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!