KrM 193/70 8 - Klänningsliv

KrM193Y70_8.jpg

Titel

KrM 193/70 8 - Klänningsliv

Museikod

KrM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

193/70

Littera / subnummer

8

Beskrivning

Klänningsliv av svart ripssiden, midjelångt och helfodrat med svart glansig bomull i tuskaft, (linette?). Fodret knäpps med häktor. Livet är rynkat i midjan och fållen skodd med smalt svart band.
Framstycken med ett i fodret fastsytt mittparti, vilket knäpps något brevid mitten med hakar och tränsar. Framsidans sidostycken bildar ett V, från axeln breda stråveck. Bakstycke med hake mitt bak i midjan.
Lång ärm med sprund vid ärmöppningen, sprundet har dold knäppning med tryckknappar och tre tygklädda garneringsknappar, ovanför sprundet på baksidan ett litet rynkat parti.
Hög rund halsringning med låg ståkrage kantad med smalt vitt bomullsband (tråcklat fast). Kragen knäpps mitt fram med hakar och tränsar. Kragen är fastsydd i mittpartiet och fodret. Liggande smal krage med rätvinkliga "snibbar" fastsydda i de långa avsmalnande slagen. Ett slag kantas av elva tygklädda garneringsknappar, det andra av elva garneringstränsar av tyg.

Neg.karta 95/08.

Sakord

Klänningsliv

Klassifikation 1

Dräkt

Klassifikation 2

Klänningsliv

Specialbenämning

Blus

Negativnummer

KrM193Y70_8

Material 1

Silke

Teknik 1

Vävt

Teknik 2

Rips

Källhänvisning

“KrM 193/70 8 - Klänningsliv,” Regionmuseet Skåne, hämtad 18 oktober 2021, https://samlingar.regionmuseet.se/items/show/18182.

Personrelationer