KrM 133/69 6 - Klänningsliv

KrM133Y69_6.jpg

Titel

KrM 133/69 6 - Klänningsliv

Museikod

KrM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

133/69

Littera / subnummer

6

Tillkomsttid start

1890

Beskrivning

Klänningsliv av svart glansigt siden, helfodrat, åtsittande midjelångt.
Fram och bak går livet ned i en svag snibb. Knypplad (?) svart uddspets längs med framstyckenas kanter och kragens övre kant. Uppe vid kragens övre kant har sytts fast på insidan en rynkad tygremsa som överst har rynkad spets.
Foder av beige mönstrad bomull i satin med avigsida som är mörkt brunaktig med yta som rask. Nio stålfjädrar på fram- och baksida. Brungult glansigt livband där knäppningen saknas, tre hakar mitt bak. Fodret knäpps med bruna platta knappar och handsydda knapphål, längst ner häktor. Mitt fram är fodret dubbelt, ytterst ett mörkt brunaktig grovt bomullstyg. Framstycken, nedtill av flera omsydda bitar och med ett mittparti vilket är hopsyttt i en sida med fodret och knäpps i andra sidan med hakar i fodrets tränsar. Mittpartiet är klätt med tyll med pärlbroderi (stråpärlor). Sidenframstyckena har tre veck vardera som öppnar sig uppåt, ca 70 mm från fållen. Bakstycken, fyra st med mittsöm.
Lång ärm med två sidosömma. Ärmen smalnar av nedåt den fållade ärmöppningen som har litet sprund och hakar med träns. Ärmen har små veck vid armbågen och två djupa, lagda, tvärgående veck nedanför axeln. Ståkrage med häktor.

Neg.karta 95/07.

Sakord

Klänningsliv

Klassifikation 1

Dräkt

Klassifikation 2

Klänningsliv

Negativnummer

KrM133Y69_6

Material 1

Silke

Material 2

Moire

Teknik 1

Vävt

Teknik 2

Sytt

Källhänvisning

“KrM 133/69 6 - Klänningsliv,” Regionmuseet Skåne, hämtad 1 december 2021, https://samlingar.regionmuseet.se/items/show/15592.

Personrelationer