KrM 118/86 10 - Klänning

KrM118Y86_10.jpg

Titel

KrM 118/86 10 - Klänning

Museikod

KrM

Bildnr / samlingsnr / inventarienr

118/86

Littera / subnummer

10

Tillkomsttid start

1940

Beskrivning

Klänning av svart tjockt kräpptyg med glansig avigsida. Klänningen slutar en bit nedanför knäet, är avskuren i midjan, saknar krage men har minimala slag, har isättning och lång ärm, saknar skärp men har trådhälla i sidorna.
Överdelen har kort bystinsnitt från sidosömmen och ett öppet veck från midjesömmen upp mot bysten. Dekorativt mittstycke med smal isättning av vitt kräpptyg från midjan upp till ringningens knappar. Mjuka öppna veck på båda sidor om isättningen.
Hög V-formad halsringning som nedåt avslutas med kort tät knapprad; tre klädda små knappar, fyra hankar och en tryckknapp.
Baksidan har ett djupt invändigt motveck från midjan upp till okets dekorativa söm.
Ärm med fyra små veck vid axeln. Vid den fållade ärmöppningen finns ett sprund som knäpps med tryckknapp, här finns också på utsidan sju korta insnitt vilka övergår i öppet veck. Kjolen har en bakvåd och tre framvåder, mittvåden har från midjan fem korta insnitt vilka öppnar sig i ett mjukt veck. Bakvåden har från midjan ett ganska kort nedstickat invändigt motveck viket övergår i ett öppet pressat veck.

Historik - Socken

Hörby

Historik - Ort

Slagtofta

Sakord

Klänning

Klassifikation 1

Dräkt

Klassifikation 2

Klänningar

Negativnummer

KrM118Y86_10

Material 1

Konstfiber

Teknik 1

Vävt

Teknik 2

Sytt

Signering / märkning

42

Källhänvisning

“KrM 118/86 10 - Klänning,” Regionmuseet Skåne, hämtad 21 juni 2021, https://samlingar.regionmuseet.se/items/show/14729.

Personrelationer

Kommentarer

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!